Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
  
Yλικά
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 κιλό πράσα
- 1/2 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- 50 γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμελ
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 300 γρ. νερό (από αυτό που έβρασαν τα πράσα)
- αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα πράσα. Τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και τις πατάτες με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις λιώσει, πασπαλίζουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό από τα πράσα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσα με τις πατάτες και τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί και στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 .
Περιμένουμε περίπου 30-40 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου