Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-  σπανάκι
-  κρεμμυδάκια φρέσκα
-  ένα πράσο
-  άνηθο αρκετό
-  1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
-  λάδι
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  λεμόνι
-  ένα κύβο λαχανικών προαιρετικά


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σπανάκι.


Ψιλοκόβουμε το πράσο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια πράσο άνηθο και ρύζι...
Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε και αυτό. Προσθέτουμε νερό αν είναι δυνατόν ζεστό και ξεκινά ο βρασμός. 
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και όταν το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού να πάρει μια βράση.

Το φαγητό έτοιμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου