Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΚΥΝΟΡΟΔΑ Ή ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ



από την Pinelopi Kapageridou

η αναλογία του νερού, της ζάχαρης ή του μελιού είναι:
- για 500 γρ. καρπούς
- 1.75 lt νερό και
- 750 γρ. ζάχαρη η 500 μl μέλι!!!
Εκτέλεση

 τρόπος χορήγησης: χτυπάμε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ρόδο να σπάσει και το βάζουμε σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά και μετά το πίνουμε!!
 πως γίνεται το σιρόπι: συλλέγουμε τους καρπούς και τους πλένουμε (γίνεται και με αποξηραμένους). τους βάζουμε στο μίξερ και τους πολτοποιούμε. τους ρίχνουμε σε νερό που σιγοβράζει στην πιο χαμηλή θερμοκρασία του ματιού της κουζίνας μας .όταν σιγοβράσει και τραβήξει το νερό το χρώμα το σουρώνουμε με τούλι και το στύβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε!
το ξαναβάζουμε στο μάτι προσθέτοντας ζάχαρη η μέλι και το σιγοβράζουμε μέχρι που να λιώσει! εγώ έβαλα μέλι γιατί αποφεύγω την ζάχαρη!!

αν βάλουμε μέλι δεν το βράζουμε απλώς το ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί 
το μίγμα!
Θεωρείται το καλύτερο που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη c. επίσης είναι διουρητικό και βοηθάει στην υπέρταση όπως και αντιοξειδωτικό!! αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων κατά τη χειμερινή περίοδο και για τους ρευματισμούς!! το μαζεύουμε το φθινόπωρο όταν έχει πάρει αυτό το κόκκινο χρώμα και τον αποξεραίνουμε!!


επίσης οι καρποί τρώγονται και ωμοί αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους!
δοσολογία: 1 κουταλιά της σούπας ημερησίως!!
συντηρείται στο ψυγείο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου