Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ζύμη για τάρτα βλέπε συνταγή
- ζαμπόν καπνιστό σε φέτες
- κασέρι σε φέτες
- ντομάτα σε φέτες
- πιπεριές σε φέτες
- σουσάμι
- μαυροκούκι


Εκτέλεση

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 κομμάτια και απλώνουμε το ένα φύλλο με τον γνωστό τρόπο στο ταψί μας.
Έχουμε καθαρίσει την ντομάτα από τους σπόρους και τις έχουμε κόψει σε φέτες.
Το ίδιο και με τις πιπεριές.
Πάνω στο φύλλο βάζουμε μια στρώση από κασέρι από  πάνω ζαμπόν και από πάνω ντομάτα και πιπεριές.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση τυρί ζαμπόν και ντομάτα με πιπεριά και κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο.
Την κόβουμε σε κομμάτια και αφού την βρέξουμε ελαφρώς πασπαλίζουμε με σουσάμι και χοντροκούκι.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου