Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ


από την Maria Kaparaki

Υλικά
- 1 κρασοπότηρο γάλα εβαπορέ
- 1 κρασοπότηρο ηλιέλαιο
- ½  έως 1 σφηνάκι χυμό λεμονιού (ανάλογα τη γεύση μας)
- 1 κουτ. σούπας έτοιμη μουστάρδα
- αλάτι

- πιπέρι

Εκτέλεση

Απλά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στο μουλτι.
(εγώ λόγω διαστροφής χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο και γάλα light χωρίς μεγάλη διάφορα στη γεύση)
Σίγουρα δεν είναι η κλασική γλυκιά μαγιονέζα που έχουμε συνηθίσει άλλα πιστέψτε με δεν υστερεί καθόλου σε γεύση ειδικά αν χρησιμοποιηθεί σε ανάμικτες σος με γιαούρτι, κέτσαπ, μουστάρδα κλπ.
θα εκπλαγείτε ποσό εύκολα & γρήγορα γίνεται!
καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου