Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

KAΣΤΑΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- κάστανα 1 κιλό καθαρισμένα
- νερό 4 φλιτζάνι τσαγιού
- λίγο αλάτι
- ζάχαρη 4 φλιτζάνια τσαγιού
- βανίλια
- λεμόνι χυμό 2 κουταλιές


Εκτέλεση

Καθαρίζω τα κάστανα και τα βάζω σε νερό που βράζει.
Μόλις αρχίσει το νερό πάλι να ξαναβράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και υπολογίζουμε 7 λεπτά βρασμό για τα κάστανα.
Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε από την εσωτερική φλούδα.



Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι ώστε να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.



Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και τότε ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ.




Την επόμενη μέρα βάζουμε το σιρόπι με τα κάστανα και παίρνουν μια βράση για 5-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν το σιρόπι είναι αραιό τότε βγάζουμε τα κάστανα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τότε προσθέτουμε και την βανίλια.
Ξαναρίχνουμε τα κάστανα να ρουφήξουν σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου