Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

για την ζύμη

- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μισό πακέτο
- αυγό 1
- λάδι 4 κουταλιές
- αλάτι μισό κουταλάκι
- μπέκιν πάουντερ μισό κουταλάκι
- γιαούρτι στραγγιστό ένα κεσεδάκι

για την πίτσα
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- ντομάτα σε φέτες
- πιπεριές σε φέτες
- πικάντικη σάλτσα για την βάση της πίτσας
- ρίγανη
- μανιτάρια σε φετάκια
- κρεμμύδι σε ροδέλες
- τυρί που λιώνει (έβαλα γκούντα)


Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μπώλ όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνω.
Βάζω σε ένα ταψί λαδόκολλα και απλώνω την ζύμη που την έχω πλάσει όπως κάνω στην ζύμη για τάρτες.



Ψήνω την ζύμη στους 200 βαθμούς για λίγο μέχρι να πάρει χρώμα.



Την βγάζω από τον φούρνο και απλώνω πάνω στην βάση της πίτσας την πικάντικη σάλτσα.
Ρίχνω λίγο τυρί και από πάνω βάζω ζαμπόν κρεμμύδια μανιτάρια.
Προσθέτω πάλι τυρί και τελευταία βάζω τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Ρίχνω λίγο λάδι και πασπαλίζω με ρίγανη.



Την ξαναβάζω στον φούρνο μέχρι να ψηθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου