Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΣΠΥΡΩΤΟ ΠΙΛΑΦΙ



από την Eleni Margel Lou

Υλικά

για τα συκωτάκια
-1 πακέτο  συκωτάκια κοτόπουλου 
1 ξερό κρεμμύδι 
-2 κουταλιές  πράσο ψιλοκομμένο 
- ρίγανη
- αλάτι
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό 

για το ρύζι
- ρύζι κίτρινο
- πιπέρι 
- λεμόνι
- νερό
- λάδι 
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι.



Εκτέλεση

για τα συκωτάκια

Σοτάρουμε τα συκωτάκια (αφού τα έχουμε πλύνει με κρύο νερό) με όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κρασί και το λεμόνι.
Μόλις σοταριστούν σβήνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι μαζί με το κρασί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν.

Δεν χρειάζονται πολύ ώρα περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε ζουμάκι να συνοδέψει το ρύζι.

για το ρύζι
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι περίπου 10 κουταλιές και ρίχνουμε 1 κούπα  ρύζι μέσα να το ''γυαλίσουμε''.
Στην συνέχεια και αφού το γυαλίσουμε ρίχνουμε μέσα 2 κούπες νερό και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με χυμό από ένα λεμόνι .
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Σερβίρουμε μαζί με τα συκωτάκια και συμπληρώνουμε λεμόνι κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου