Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Ipokampos Giota

Υλικά
- κολοκύθια
- αλάτι
- φρέσκο και ξερό κρεμμύδι
- μαϊντανός
- δυόσμος
- ι κουταλιά ούζο
- ξύσμα λεμονιού
- μπαγιάτικο ψωμί
- πιπέρι
- τυρί φέτα
- 1 αυγό
-  λάδι
-  αλεύρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθιά , τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Αναμειγνύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας  να ζεσταθεί καλά. 
Εν τω μεταξύ πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε  και είναι έτοιμοι!!!!

Τους συνόδεψα με λουκάνικα χωριάτικα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου