Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

από την Ipokampos Giota

Υλικά
- αρνάκι μπούτι
- λάδι
- ξερό κρεμμύδι
- μαρούλια
- φρέσκα κρεμμύδια
- άνηθος
- μαϊντανός
- σέλερι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο βούτυρο
- αυγά
-  χυμό 2 λεμονιών
- 1 φλιτζ. του καφέ ρύζι


Εκτέλεση
Παίρνουμε αρνάκι μπούτι και το κόβουμε σε μερίδες.  Το τσιγαρίζουμε σε λάδι και προσθέτουμε ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Ρίχνουμε ζεστό νερό  και το βράζουμε για 20 λεπτά στη χύτρα. Ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά  μας.

Μόλις μαραθούν   αυγοκόβουμε και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου