από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 3 αυγά (μόνο κρόκους)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι βανίλια (φακελάκι για σας)
- 1 ποτηράκι του καφέ τσίπουρο
- 1 φακελάκι αμύγδαλα
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- 1 ½ κουταλιά σόδα διαλυμένη σε πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο... (εγώ το χτύπησα περίπου 10 λεπτά- η μηχανή το χτύπησε). Προσθέτουμε την ζάχαρη. Τους κρόκους χτυπημένους με την βανίλια. (Πρέπει να ασπρίσουν οι κρόκοι). Συνεχίζουμε με τα υγρά, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) με μπέικιν όσο πάρει.
(Εδώ εγώ πάντα γελάω , όταν γράφουν κάτι ανάλογο. Αλλά να θυμάστε η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή. Να πλάθεται σε μπαλάκια ...όσο πιο μαλακή τόσο πιο αφράτα και θα λιώνουν στο στόμα.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κ για 15 λεπτά σε αερόθερμο.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ.Τα αμύγδαλα τα έβαλα στο φούρνο πριν στους 1000 Κελσίου (200 F) για 20 λεπτά και μετά τα έριξα σε άχνη πριν τα ρίξω στο ζυμάρι ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου