Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

- 2 βούτυρα ανάλατα (βρήκα βιολογικά)
- 3 αυγά (μόνο κρόκους)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι βανίλια (φακελάκι για σας)
- 1 ποτηράκι του καφέ τσίπουρο
- 1 φακελάκι αμύγδαλα 
- 3 κουταλάκια μπέικιν 
- 1 ½  κουταλιά σόδα διαλυμένη σε πορτοκάλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο... (εγώ το χτύπησα περίπου 10 λεπτά- η μηχανή το χτύπησε). Προσθέτουμε την ζάχαρη. Τους κρόκους χτυπημένους με την βανίλια. (Πρέπει να ασπρίσουν οι κρόκοι). Συνεχίζουμε με τα υγρά, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) με μπέικιν όσο πάρει. 
(Εδώ εγώ πάντα γελάω , όταν γράφουν κάτι ανάλογο. Αλλά να θυμάστε η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή. Να πλάθεται σε μπαλάκια ...όσο πιο μαλακή τόσο πιο αφράτα και θα λιώνουν στο στόμα.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κ για 15 λεπτά σε αερόθερμο.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ.Τα αμύγδαλα τα έβαλα στο φούρνο πριν στους 1000 
Κελσίου (200 F) για 20 λεπτά και μετά τα έριξα σε άχνη πριν τα ρίξω στο ζυμάρι ...

Η φώτο δείχνει το πριν και μετά το ψήσιμο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου