Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- αντίδια κομμένα 
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλλες
- άνιθος 1 μάτσο
- ζάχαρη 1 κουταλάκι
- λάδι
- αυγολέμονο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με λίγο νεράκι να μαραθεί.
Όταν σωθει το νερό του και μαραθεί το κρέας προσθέτουμε το λάδι το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνιθο και προσθέτουμε μετά νερό λίγη ζάχαρη για να μαλακώσει το κρέας και αφήνουμε να ψηθεί.



Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τα αντίδια για να πέσουν και σε όγκο.


Όταν τα ζεματίσουμε τότε τα προσθέτουμε στο κρέας και τα αφήνουμε να ψηθούν.



Προσέχουμε να μην λιώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
Το αδειάζουμε μέσα στο φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου