Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΤΟΥ ΒΑΝΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- καλαμπόκι κονσέρβας
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
- αγγούρι κομμένο σε μεγάλους κύβους
- γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε κύβους
- 2 αυγά σφιχτά κομμένα σε κύβους
σάλτσα γιαουρτιού



Εκτέλεση

Σε μια σαλατιέρα κόβουμε το αγγούρι και την ντομάτα σε κύβους.


Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τους κύβους της γραβιέρας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αυγό και από πάνω την σάλτσα γιαουρτιου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου