Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψαρονέφρι κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 2 κουταλιές 
μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο 
- 2 κουταλιές μέλι 
- 500 γρ. παπαρδέλες
- θυμάρι

- κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Γεμίζουμε  μια μεγάλη  κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε τρεις κουταλιές του γλυκού αλάτι.
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τις παπαρδέλες.
Αφού βράσουν οι παπαρδέλες, τις σουρώνουμε
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας λάδι και, αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζεται και αυτό.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί.
Προσθέτουμε το θυμάρι και την μουστάρδα ρίχνοντας και λίγο νερό.
Προσθέτουμε και το μέλι και αφήνουμε να βράσει.
Το αφήνουμε να ψηθεί και προσθέτουμε και προς στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες και στο πλάι προσθέτουμε το ψαρονέφρι με την σος του κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου