Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ( από αυτά του λικέρ)


από την Eleni Margel Lou

Υλικά

- 13 μανταρινάκια που στύψαμε καλά από το ποτό αφού ετοιμάστηκε το λικέρ μας.
- 400 γρ ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα μανταρίνια μαζί με την ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι  και βράζουμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για μίση ώρα.
Ξανακλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε πάλι όλη νύχτα.
Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει καλά το φρούτο και να εξατμιστεί σωστά το ποτό που τα είχαμε μέσα.
Τρίτη μέρα και ξαναβράζουμε σιγανά μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Προσφέρετε το σκέτο η κόψτε κομματάκια και βάλτε σε κέικ η βασιλόπιτες.
καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου