Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- κρεμμυδάκια φρέσκα 3
- άνιθος αρκετός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- σάλτσα βαλσάμικου


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι σκέτα.
Τα αφήνουμε να μαραθούν στα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο και μόλις σωθούν τα υγρά τους προσθέτουμε λάδι ,αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Σβήνουμε τα μανιτάρια με σάλτσα βαλσάμικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου