Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- μύδια
- κρεμμύδι ξερό
- βούτυρο
- κρασί λευκό
- τριμμένη ντομάτα
- μουστάρδα
- ψιλοκομμένες πιπεριές
- ελιές χωρίς κουκούτσι
- μπούκοβο
- κατίκι
- φέτα
- κύβος λαχανικών

Εκτέλεση
Τα έβαλα σε βραστό νερό να πάρουν βράση και τα στράγγιξα. Τσιγάρισα κρεμμυδάκι με λίγο βούτυρο τα σοτάρισα και τα έσβησα με κρασί λευκό.
Μόλις εξατμίστηκαν τα υγρά έριξα τριμμένη ντομάτα, μουστάρδα, ψιλοκομμένες πιπεριές, ψιλοκομμένες  ελιές χωρίς κουκούτσι, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
Τα άφησα να βράσουν για 5 λεπτά περίπου και στο τέλος έριξα κατίκι και φέτα.

Μόλις έδεσαν λίγο απέσυρα από τη φωτιά και να τα έτοιμα στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου