Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΛΛΥΒΑ

από την  Κυράννα Πέλλα

Υλικά
- 1 φακελάκι στάρι
- 1200 γρμ. ζάχαρη
 - 500 γρμ. καρύδια
- 300 – γρμ. σουσάμι
- 300 γρμ. σταφίδες
- 3 κουτ σούπας κανέλα
- 1 κουτ γλυκού γαρίφαλο
- 200 γρμ. φρυγανιά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί σε μια λεκάνη εκτός από  την ζάχαρη
Τα βάζουμε στον δίσκο με ένα κομμάτι λαδόκολλα τα πατάμε καλά μέχρι να γίνουν μία πίτα σφιχτή και μετά βάζουμε την  φρυγανιά για να κρατήσει  τα υγρά του σταριού.

Στο τέλος βάζουμε  την ζάχαρη και ζωγραφίζουμε τα σχέδια στο στόλισμα όπως θέλουμε

1 σχόλιο:

  1. Τις οδηγίες για το βράσιμο και το στέγνωμα του σιταριού παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή