Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΜΗΛΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μήλα 2 τριμμένα στον τρίφτη
- κανέλα 1 κουταλάκι κοφτό
- γαρύφαλλο σκόνη
- αλεύρι όσο πάρει
- νερό σχεδόν 1 κούπα
- λικέρ μαστίχας η τσικουδιά 2-3 κουταλιές σούπας
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας (προσωπικά χρησιμοποίησα φρουκτόζη)
- λάδι λίγο
- μέλι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα τριμμένα με το νερό και την ζάχαρη και κανελογαρύφαλλα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το λάδι  το μπέκιν και το λικέρ μαστίχας.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι όσο σηκώσει έτσι ώστε να γίνει μια ζύμη πηχτή.


Ρίχνω κουταλιές από τον χυλό πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς.



Σερβίρουμε με το σιρόπι μελιού που έχουμε φτιάξει (μέλι σε μπρίκι με ελάχιστο νερό μέχρι να αραιώσει λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου