από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μήλα 2 τριμμένα στον τρίφτη
- κανέλα 1 κουταλάκι κοφτό
- γαρύφαλλο σκόνη
- αλεύρι όσο πάρει
- νερό σχεδόν 1 κούπα
- λικέρ μαστίχας η τσικουδιά 2-3 κουταλιές σούπας
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας (προσωπικά χρησιμοποίησα φρουκτόζη)
- λάδι λίγο
- μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα τριμμένα με το νερό και την ζάχαρη και κανελογαρύφαλλα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το λάδι το μπέκιν και το λικέρ μαστίχας.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι όσο σηκώσει έτσι ώστε να γίνει μια ζύμη πηχτή.
Ρίχνω κουταλιές από τον χυλό πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με το σιρόπι μελιού που έχουμε φτιάξει (μέλι σε μπρίκι με ελάχιστο νερό μέχρι να αραιώσει λίγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου