Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑΡΑΜΟΠΙΤΑΚΙΑ



από την Eleni Margel Lou 

Υλικά

- ταραμάς κόκκινος η λευκός 50 γραμμάρια 
- ψωμί ολικής άλεσης μουλιασμένο και καλά στιμμένο 2-3 χούφτες
- λεμόνι χυμός
- άνιθος 1 κουταλιά ψιλοκομμένος
- μαϊντανός 1 κουταλιά ψιλοκομμένος
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι φρέσκο 1
- κρεμμύδι ξερό 1
- αλεύρι
- λάδι σπορέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά με τον χυμό να μείνει για κανένα μισάωρο για να φύγει η αλμύρα.
Έπειτα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα κάνουμε μια σφιχτή ζύμη.
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι΄
Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το πολύ λάδι και να παραμείνουν τραγανοί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου