Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



από την Ευαγγελία Κλεάνθη

Υλικά

-λάδι 4 φλιτζάνια του τσαγιού
- ζάχαρη 1 φλυτζάνι
- πορτοκάλι χυμό 1 φλυτζάνι
- σόδα 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
- κονιάκ 1 φλυτζάνι
- κανελογαρύφαλλα 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι 2 κιλά περίπου
- πορτοκάλι σε ξύσμα
- καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

- ζάχαρη 4 φλιτζάνια του τσαγιού
- μέλι 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- νερό 3 φλυτζάνια του νερού
- κανέλα σε ξύλο
- γαρύφαλλο σε καρφάκια
- ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
- λεμόνι σε χυμό 2- 3 σταγόνες


Εκτέλεση

Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη με το μίξερ.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ και τα ρίχνω στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα το ξύσμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Έχουμε βράσει το σιρόπι.το έχουμε ξαφρίσει και αφαιρέσει όλα τα κανελογαρύφαλλα και περιχύνουμε τα μελομακάρονα.
Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο γαρύφαλλο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου