από την Ευαγγελία Κλεάνθη
Υλικά
-λάδι 4 φλιτζάνια του τσαγιού
- ζάχαρη 1 φλυτζάνι
- πορτοκάλι χυμό 1 φλυτζάνι
- σόδα 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
- κονιάκ 1 φλυτζάνι
- κανελογαρύφαλλα 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι 2 κιλά περίπου
- πορτοκάλι σε ξύσμα
- καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
- ζάχαρη 4 φλιτζάνια του τσαγιού
- μέλι 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- νερό 3 φλυτζάνια του νερού
- κανέλα σε ξύλο
- γαρύφαλλο σε καρφάκια
- ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
- λεμόνι σε χυμό 2- 3 σταγόνες
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη με το μίξερ.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ και τα ρίχνω στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα το ξύσμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Έχουμε βράσει το σιρόπι.το έχουμε ξαφρίσει και αφαιρέσει όλα τα κανελογαρύφαλλα και περιχύνουμε τα μελομακάρονα.
Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο γαρύφαλλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου