Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- βρώμη 200 γραμμάρια
- δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- κράνμπερις
- αμύγδαλα 1/2 κούπα
- φουντούκι 1/3 κούπας
- μέλι 100 γραμμάρια
- ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
- λάδι 100 γραμμάρια
- κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού



Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα την ζάχαρη και το μέλι.
Μόλις ετοιμαστεί το ρίχνουμε στο μπόλ με τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.


Στρώνουμε στο ταψάκι την λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει από τα πλαϊνά.
Με το πίσω μέρος του κουταλιού ισιώνουμε το μείγμα μας.


Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ψήνουμε τις μπάρες για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου