Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες( μπούτι κατά προτίμηση)
- 2 κουτάκια μπύρας
- 4 - 5 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- λάδι για το ρόδισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σ.  αλεύρι

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε από νωρίς το κρέας μου μέσα στην μπύρα (1ο κουτάκι) τουλάχιστον 2-3 ώρες κατά προτίμηση και κατά διαστήματα το ανακατεύουμεΤο στραγγίζουμε, ρίχνουμε  λίγο λάδι και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν το τέλος του τσιγαρίσματος.


Όταν έχει ροδίσει πια αρκετά ρίχνουμε το μισό από το 2ο κουτάκι μπύρας, κλείνουμε  το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί (να μαλακώσει). Το αφήνουμε έως ότου αρχίσει να καραμελώνει.


Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα (του 2ου κουτιού), την μουστάρδα, το αλεύρι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει μια σάλτσα.


Την σάλτσα αυτή, την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει λίγο.Σερβίρουμε  με ρύζι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου