Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


από την Maria Georgaki

Υλικά
- χοιρινό
- αλάτι
-πιπέρι
- λάδι
Για τη μαρινάδα
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 φλιτζάνι του καφέ μπαλσάμικο ξύδι
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ με τα υλικά της μαρινάδας και το αφήνουμε για 8 περίπου ώρες.
Στραγγίζουμε το κρέας, και κρατάμε στην άκρη τη μαρινάδα.
Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε  λίγο λάδι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου στους 1600 
Κάθε λίγο  ρίχνουμε από πάνω 3-4 κουταλιές από την μαρινάδα που κρατήσαμε.
Όταν ροδοκοκκινίσει καλά είναι έτοιμο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου