Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Maria Georgaki
Υλικά
- πατάτες
- 1 κρέμα γάλακτος φυτική
- αλάτι
- πιπέρι
- μπέικον
- μανιτάρια
- λίγο βούτυρο
- γκούντα τυρί

Εκτέλεση 
Βράζουμε τις πατάτες, αλλά να κρατάνε λίγο. Ας  μην ξεχνάμε πως θα ψηθούν και στον φούρνο μετά.
 Αφού βράσουν οι πατάτες,τις καθαρίζουμε,  τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε  ταψί. Τις στρώνουμε ομοιόμορφα. 
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Μόλις γίνουν τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε πάλι λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Το βάζουμε κι αυτό πάνω στις πατάτες.
Από πάνω  ρίχνουμε και το τυρί γκούντα μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια.
Στο τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και κουνάμε το ταψί να μπει η κρέμα ανάμεσα στις πατάτες. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800
Μόλις ξεροψηθούνε περίπου στο 20 λεπτο , είναι έτοιμες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου