από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μανιτάρια πορτομπέλλο
- 1 φέτα μπέικον για κάθε μανιτάρι
- ροκφόρ κομματιαστό
- γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- γάλα εβαπορέ μια δύο κουταλιές
- άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια ξεφλουδίζοντας τα.
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα ψιλοκόβουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και τον άνηθο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Όταν πιουν τα υγρά τους στο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε το μπέικον και το αφήνουμε να μαραθεί και αυτό.
Προσθέτουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για να ενωθούν καλύτερα τα υλικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο γάλα εβαπορέ.
Αδειάζουμε την γέμιση στα αναποδογυρισμένα μανιτάρια που έχουμε.
Τα σκεπάζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Τα ψήνουμε τους 180 βαθμούς για κανένα 20 λεπτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου