Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια πορτομπέλλο
- 1 φέτα μπέικον  για κάθε  μανιτάρι
- ροκφόρ κομματιαστό
- γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- γάλα εβαπορέ μια δύο κουταλιές
- άνηθος ψιλοκομμένος



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια ξεφλουδίζοντας τα.
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τα ψιλοκόβουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και τον άνηθο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Όταν πιουν τα υγρά τους στο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε το μπέικον και το αφήνουμε να μαραθεί και αυτό.
Προσθέτουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για να ενωθούν καλύτερα τα υλικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο γάλα εβαπορέ.



Αδειάζουμε την γέμιση στα αναποδογυρισμένα μανιτάρια που έχουμε.
Τα σκεπάζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.



Τα ψήνουμε τους 180 βαθμούς για κανένα 20 λεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου