από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 λουκάνικα Μάνης ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 2 αυγά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- τυρί γραβιέρα
- ζύμη για αλμυρή τάρτα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη για αλμυρή τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες.
Όταν μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το λάδι και ελαφρώς τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα να τσιγαριστούν.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο
Βάζουμε σε ταψάκι ένα φύλλο και απλώνουμε την γέμιση μας.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Κόβουμε με μυτερό μαχαίρι την πίτα και αφού την ραντίσουμε με νερό ρίχνουμε το σουσάμι.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου