Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 λουκάνικα Μάνης ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 2 αυγά 
- 3  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- τυρί γραβιέρα
ζύμη για αλμυρή τάρτα



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη για αλμυρή τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες.
Όταν μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το λάδι και ελαφρώς τα τσιγαρίζουμε.



Προσθέτουμε τα λουκάνικα να τσιγαριστούν.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο
Βάζουμε σε ταψάκι ένα φύλλο και απλώνουμε την γέμιση μας.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Κόβουμε με μυτερό μαχαίρι την πίτα και αφού την ραντίσουμε με νερό ρίχνουμε το σουσάμι.



Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου