από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ½ κιλό τυροβολιά μυκονιάτικη
- 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- σουσάμι
- λάδι
- ζύμη για αλμυρές τάρτες
Εκτέλεση
Λιώνουμε την τυροβολιά σε μια λεκανίτσα με ένα πηρούνι.
Ρίχνουμε στην λεκανίτσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον άνιθο.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ενώνουμε τα υλικά μας.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 κομμάτια.
Μέσα στο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμη για αλμυρές τάρτες και προσθέτουμε την γέμιση.
Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο.
Την χαράζουμε κανονικά και αφού την ραντίσουμε με νερό ρίχνουμε το σουσάμι.
Ρίχνουμε λάδι πάνω από την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου