Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

½  κιλό  τυροβολιά μυκονιάτικη  
-  2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3-4  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-  1 μάτσο  άνηθος ψιλοκομμένος
- 4 αυγά 
- αλάτι
- πιπέρι
- σουσάμι
 - λάδι
ζύμη για αλμυρές τάρτες




Εκτέλεση

Λιώνουμε την τυροβολιά σε μια λεκανίτσα με ένα πηρούνι.
Ρίχνουμε στην λεκανίτσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον άνιθο.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ενώνουμε τα υλικά μας.



Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 κομμάτια.
Μέσα στο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμη για αλμυρές τάρτες και προσθέτουμε την γέμιση.



Σκεπάζουμε την πίτα με το άλλο φύλλο.
Την χαράζουμε κανονικά και αφού την ραντίσουμε με νερό ρίχνουμε το σουσάμι.
Ρίχνουμε λάδι πάνω από την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου