Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-πιλάφι
σάλτσα πέστο βασιλικού
- κουκουνάρι
- 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
- παρμεζάνα τριμμένη




Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κουκουνάρι.
Προσθέτουμε το πιλάφι που μας έχει μείνει και το ζεσταίνουμε και αυτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Το σερβίρουμε στο πιάτο και το περιχύνουμε με την σάλτσα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου