Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



από Μαρία Διβάρη

Υλικά

- γίγαντες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ντομάτα φρέσκια
- κρεμμύδι
προαιρετικά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- σκόρδο
- πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές φέτες




Εκτέλεση

Από βραδύς μουλιάζουμε τους γίγαντες.
Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Τότε τα ξεζουμίζουμε και τα ξαναβράζουμε σε καινούργιο καυτό νερό.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο την ντομάτα περασμένη στο μίξερ η κομματιαστή για όσους θέλουν,και το λάδι με το πιπέρι.
Σε αυτήν την φάση μπαίνουν αν θέλουμε και τα υπόλοιπα προαιρετικά υλικά.
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το φαγητό είναι προς το τέλος τότε ρίχνουμε το αλάτι.
Το ζουμί  πρέπει να είναι λιγοστό και χυλωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου