Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΑΤΣΙΜΠΈΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σαλάτα λάχανο καρότο που μας έχει μείνει
- λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- πιπεριές ψιλοκομμένες
ζύμη
- τυροβολιά τριμμένη με το πηρούνι
- πιπέρι
- σουσάμι
- γιαούρτι 
σάλτσα τσατσιμπέλι



Εκτέλεση

Σε τηγάνι μέσα ρίχνω την σαλάτα που μας έχει περισσέψει και την μαραίνουμε .
Προσθέτω την λιαστή ντομάτα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και συνεχίζω το σωτάρισμα.



Το κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω την τυροβολιά στα λαχανικά μας.
Παίρνω ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού και το ανοίγω με το ρολλάκι σε λεπτό φυλλαράκι.
Βάζω μικρή ποσότητα γέμισης στην μέση και αρχίζω να το κλείνω σαν πουγκάκι.
Τα ακουμπώ σε ταψί που έχω απλώσει λαδόκολλα.
Τα ραντίζω με λάδι και τα πασπαλίζω με σουσάμι.



Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Τα σερβίρουμε με γιαούρτι που έχουμε προσθέσει σάλτσα τσατσιμπέλι και πασπαλίζουμε με καυτερή πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου