Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
- 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
- σταφίδες ξανθιές
- σταφίδες μαύρες
- 1-1,5 κουταλάκι κανέλα 
- λίγο γαρύφαλλο
- στέβια
- σουσάμι
- λάδι για τα φύλλα



Εκτέλεση

Έχουμε τρίψει την κολοκύθα μας από νωρίς και την αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την κολοκύθα τα καρύδια και τις σταφίδες.



Προσθέτουμε και τα κανελογαρύφαλλα και την στέβια και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα φύλλα μας στο ταψί λαδώνοντας τα.
Ρίχνουμε την γέμιση.



Την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου