Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΛΜΥΡΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
- τυροβολιά τριμμένη (αν δεν έχουμε βάζουμε ανθότυρο)
- φέτα τριμμένη
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μισό ματσάκι άνιθο
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- σουσάμι



Εκτέλεση

Έχουμε τρίψει την κολοκύθα από νωρίς και την έχουμε βάλει να στραγγίξει.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια το ξερό κρεμμύδι και τον άνιθο και μαϊντανό και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για λίγο στο λάδι.
Έχουμε λιώσει τα τυριά και τα έχουμε ανακατέψει.
Σε μια λεκάνη έχουμε βάλει όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.



Σε ταψάκι απλώνουμε τα φύλλα μας και τα λαδώνουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση μέσα.



Την  σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Την κόβουμε σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου