Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες και χτυπημένο με γουδοχέρι
- δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μέλι
- μουστάρδα πικάντικη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα





Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτά φετάκια.



Τα χτυπάμε με το γουδοχέρι.
Τα πιπερώνουμε.
Τα αλευρώνουμε και τα περνάμε στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
Σκορπίζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Τα περιχύνουμε με την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει χτυπώντας τον χυμό του πορτοκαλιού το μέλι και την μουστάρδα.



Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο.
Λίγο πριν  το βγάλουμε το ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου