από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες και χτυπημένο με γουδοχέρι
- δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μέλι
- μουστάρδα πικάντικη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτά φετάκια.
Τα χτυπάμε με το γουδοχέρι.
Τα πιπερώνουμε.
Τα αλευρώνουμε και τα περνάμε στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
Σκορπίζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Τα περιχύνουμε με την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει χτυπώντας τον χυμό του πορτοκαλιού το μέλι και την μουστάρδα.
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο.
Λίγο πριν το βγάλουμε το ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου