Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  700 γρ μοσχάρι 
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
-  2 λεμόνια
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  ρίγανη
- λάδι
- 1-2 κουταλιές κορν φλάουερ

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας δώσει μπούτι ή ποντίκι και  να το κόψει σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε το λάδι στην χύτρα . Αφού ζεσταθεί λίγο βάζουμε το κρέας μαζί με τις δύο σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες δεν τις κόβουμε) και τα κρεμμύδια κομμένα στα 2.



Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει έτσι για 5 λεπτά περίπου (δεν προσθέτουμε το νερό ακόμα γιατί ήδη θα βγάζει ζουμιά το κρέας).
Βράζουμε νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.



Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή σχετική φωτιά για 20 λεπτά περίπου
Στύβουμε τα λεμόνια και  διαλύουμε το κορν φλάουερ.



5 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε την ρίγανη και το χυμό από τα δύο λεμόνια.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε .
Το συνοδεύσουμε με σος μουστάρδας
Έτοιμο !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου