Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΎΡΤΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 
-  4 - 5 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- σκόρδο σε σκόνη
- πιπέρι (κόκκινο ή μαύρο)
- κάρυ

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι και τη μουστάρδα, μέσα στο μούλτι, για να αφρατέψει, μαζί με το πιπέρι, το κάρυ και το σκόρδο.




Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και την πάπρικα 


Ρίχνετε τα μπαχαρικά μας στις ποσότητες που επιθυμούμε , ανακατεύουμε κι έτοιμη η σος μουστάρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου