Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ




από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

- 2 σκελίδες σκόρδο
- ροκφόρ
- λάδι
- γάλα εβαπορέ
- πιπέρι



Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Όταν τσιγαριστεί το σκόρδο τότε προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και περιμενουμε να πάρε βράση.
Προσθέτουμε το ροκφόρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει αλλά και να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου