Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙ


από την Fotoula Vamvaka

Υλικά
- τσικουδιά
- κυδώνι
- ξυλάκι κανέλας
- λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζω μέσα στη τσικουδιά φέτες κυδώνι, ξυλάκι κανέλας, γαρύφαλο και λίγη ζάχαρη και το αφήνω πολύ καιρό. 
Πέρυσι είχα βάλει ό,τι έβρισκα μπροστά μου: μήλο, ρόδι, μανταρίνι και αφού το ήπιαμε, αν και είχε έντονη γεύση τσικουδιάς, διαπίστωσα ότι όσο μένει γίνεται πολύ καλύτερο!!!!!!! 
Είχε μείνει λίγο και όταν άνοιξα το μπουκάλι μύριζε υπέροχα!!!! 
Τώρα έμαθα ότι σε οποιοδήποτε λικέρ φτιάχνουμε καλό είναι να βάζουμε και ξινόμηλο για να απορροφά τη μυρωδιά του αλκοόλ!!!!!!!!!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου