Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από την Γιάννα  Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 2 αυγά
- κουταλιές γεμάτες γιαούρτι σακούλας
- λάδι
- λιαστές ντομάτες ή ότι άλλο θέλουμε, πιπεριές, πατάτες, τυριά.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά στο μούλτι. 


Προσθέτουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα.


Προσθέτουμε ότι θέλουμε, από λιαστές ντομάτες, μέχρι, πιπεριές, πατάτες, κρεμμύδια, ή ακόμα μπορούμε να την κάνουμε σκέτη.


Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει να ζεσταθεί το λάδι και μόλις κάψει λίγο, αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τηγάνι. 


Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Από γεύση είναι τόσο αφράτη και νόστιμη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου