Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χυλοπίτες
- βούτυρο
- γιαούρτι
- σκόρδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- πιπέρι καυτερό




Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με λίγο νερό από τις χυλοπίτες.
Αφήνουμε να πήξει λίγο και είναι έτοιμη η σάλτσα μας.
Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω απο τις χυλοπίτες και βάζουμε και τον μαϊντανό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου