Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΖΕΛΕ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
-  1 φακελάκι ζελέ μπανάνας ή λεμονιού
-  1 φακελάκι ζελέ κερασιού
- σαντιγί μόρφατ
- σαβαγιάρ
- κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζελέ κερασιού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,  και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Το αφήνουμε ώρες να δέσει.
Ετοιμάζουμε και το ζελέ μπανάνας . 
Πριν πήξει  χτυπάμε την μόρφατ και την αδειάζουμε στο μπολ με το ζελέ μπανάνας. Γίνεται ρευστό και το ρίχνουμε πάνω από το ζελέ κερασιού. 
Το αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο.
Έχουμε βουτήξει τα σαβαγιάρ σε κονιάκ με νερό , και τα αραδιάζουμε πάνω από το ζελέ. Αφήνουμε 2 ώρες να παγώσει. 
Σε ένα ταψάκι μεγαλύτερο βάζουμε βραστό νερό  και βάζουμε για λίγο το ταψί με την τούρτα για να ξεκολλήσει. Αναποδογυρίζουμε και είναι έτοιμη
Παρατήρηση: Δεν αφήνουμε πολύ ώρα στο καυτό νερό, επειδή θα μας λιώσει το ζελέ.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου