Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες βραστές που μας έχουν μείνει
- καρότα βραστά που μας έχουν μείνει
- κολοκυθάκια βραστά που έχουν μείνει
- 4 ελιές που τις κόβουμε ψιλά κομματακια
- κάπαρη
- κεφαλογραβιέρα
- αγγουράκι τουρσί
- αυγό σφικτό ψιλοκομμένο
παστό Μανης κομμένο σε κομματάκια
μαγιονεζα χωρις αυγα


 Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ.


Έχουμε έτοιμη την μαγιονέζα και την περιχύνουμε στα υλικά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου