Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΛΟΥ ΓΑΣΤΡΑΣ



από την Lena Trifilli

Υλικά

- κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- ντομάτες κομμένες σε φέτες
- πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- πατάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- ζάχαρη
- χυμός ντομάτας
- πιπέρι
- άνιθος
- σκόρδο
- λάδι 
φέτα θρυμματισμένη




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Τα ρίχνουμε ανακατωμένα στην γάστρα.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας...και τα αρωματκά μας όλα και περιχύνουμε το φαγητό μας με τον χυμό και το λάδι.


Σκεπάζουμε την γάστρα και περιμένουμε να ψηθεί στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε το φαγητό μας με θρυμματισμένη φέτα.
Άλλοι ρίχνουν την φέτα προς το τέλος του ψησίματος στην γάστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου