Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΡΑΓΟΥ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 πακέτο μπακαλιάρος (3-4 κομμάτια)
- 3 πατάτες κομμένες στα 4
- 4 καρότα σε μικρά κομμάτια
- 2 μπαστουνάκια σέλερυ κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδια ξερό κομμένο κι αυτό
- 1 ντομάτα κομμένη ή μία κουταλιά πελτές.
- λίγο νερό για να ψηθεί το φαγητό
- αλάτι
-πιπέρι
-λάδι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά σε λάδι τα λαχανικά μας αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και καθώς σιγοβράζει τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια μπακαλιάρου αφού πρώτα τα έχουμε αλατίσει. 

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό χωρίς να τα καλύπτει.


Σκεπάζουμε με το καπάκι δεν ανακατεύουμε καθόλου! και αφήνουμε μέχρι νοηθεί το ψάρι.
καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου