Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 6 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- φύλλο χωριάτικο
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 200 γραμμάρια γραβιέρα σε κύβους
- λίγο ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι μαύρο
- λάδι



Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το πράσο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα πράσα και τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση
Απλώνουμε το φύλλο και βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό δημιουργώντας μπουρεκάκια.
Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον κλασικό φούρνο.
Προς στο τέλος γυρίζουμε τον φούρνο στον αέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου