Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ




από την Maria Aggelidoy-Spiridaki


Υλικά
- 2 ποτήρια  νερού σπορέλαιο 
- 2 ποτήρια  νερού ζάχαρη 
- 1 ποτήρι νερού  μπύρα 
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα 
- 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο 
- 1 κουτ. γλυκού σόδα 
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
- ζάχαρη και κανέλα για ο πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την μπύρα και  την σόδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι. 
Ζυμώνουμε προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.


Αλεύρι θα πάρει τόσο όσο να γίνει η ζύμη αφράτη  και να μην κολλάει στα χέρια.



Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε είτε με τα χέρια , 


είτε βάζοντας την ζύμη στο ειδικό μηχάνημα 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 2000, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου