Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝΟ


 από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- μακαρονάκια βίδες
- 1 κονσέρβα τόνου
- αλάτι
-ντοματίνια πομοντόρια
-πιπεριές ψιλοκομμένες
-παξιμάδια κρητικά
Για την σος
- κέτσαπ
- μαγιονέζα
- 1 γάλα εβαπορέ
- ουίσκι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.


Ανοίγουμε την κονσέρβα τόνου και την αδειάζουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά μας.


ψιλοκόβουμε και τις ντομάτες μας, πιέζοντας τες για να φύγουν τα περισσότερα σπόρια και τα υγρά τους.
Σπάζουμε τα παξιμάδια σε μπουκιές και τα προσθέτουμε στην σαλάτα.


Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε, την κέτσαπ, την μαγιονέζα, το γάλα και ρίχνουμε ουίσκι , ανάλογα με τα γούστα μας.


Αφού ανακατευθούν καλά τα υλικά μας, αδειάζουμε την μεθυσμένη σος πάνω από τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο.


Ανακατεύουμε την σος με τα ζυμαρικά και τον τόνο και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου