από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
750 γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- αλάτι
- νερό
- 1 κουταλιά ξύδι μέσα στο νερό
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
με τα υλικά για την κουρού και χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια.
Το 1 μπαλάκι το κάνουμε
λίγο μεγαλύτερο από το άλλο, επειδή θα μπει κάτω και θα πρέπει να έχουμε
γυρίσματα.
Ανοίγουμε
το μεγαλύτερο μπαλάκι και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Λαδώνουμε
ελαφρά το φύλλο και βάζουμε την γέμιση που θέλουμε.
Ανοίγουμε
και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε το ταψί.
Γυρίζουμε προς τα μέσα και φτιάχνουμε τον κόθορο.
Χαράζουμε την πίτα
και λαδώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου