Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ


Υλικά
750 γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- αλάτι
- νερό
- 1 κουταλιά ξύδι μέσα στο νερό 

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με τα υλικά για την κουρού και χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια. 
Το 1 μπαλάκι το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από το άλλο, επειδή θα μπει κάτω και θα πρέπει να έχουμε γυρίσματα.



Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μπαλάκι και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.


Λαδώνουμε ελαφρά το φύλλο και βάζουμε την γέμιση που θέλουμε.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε το ταψί. 


Γυρίζουμε προς τα μέσα  και φτιάχνουμε τον κόθορο. 


Χαράζουμε την πίτα και λαδώνουμε. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου