Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 νεροπότηρα μουλιασμένα από βραδύς ρεβίθια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 αυγά 
- 8 κουταλιές βρώμη αλεσμένη που την έχουμε αλέσει στο μίξερ
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλιά μπέκιν πάουντερ




Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει από βραδύς και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
Πολτοποιούμε στο μίξερ τα κρεμμύδια τα ξερά και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον μαϊντανό τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το λάδι μαζί με όλα τα αρωματικά μας καθώς και το μπέκιν πάουντερ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την βρώμη ζυμώνοντας τους.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.



Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα



Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα..περίπου 35-40 λεπτά.
Τους σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου