Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΛΑΙΜΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΚΡΑΣΑΤΟ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά 


- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 2 πορτοκάλια κομμένα ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ρίγανη
- αλατοπίπερο
- λάδι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτάλια βούτυρο.

Εκτέλεση
Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το κρέας με λάδι.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Μαγειρεύουμε το κρέας περίπου 1/2 ώρα. 
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Δένουμε την σάλτσα με 1 κουταλιά βούτυρο.
Σερβίρουμε με ρύζι κρασάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου